Kategorier
Kläder Linnelärft Väva tyger till kläder

En blå överdel, del 2

Ett av mina semesterprojekt var att sy en överdel för hand. Nu är den klar och så här blev resultatet.

Projektet har fått följa med mig på olika familjeutflykter. Jag sydde en ny påse till projektet. Det var ett linnetyg i spetskypert, för många år sedan broderande jag de svarta linjerna och sydde kuddvar till soffan, nu håller ränderna på att slitas bort och tyget var trasig i sömmarna, det var dags att göra något annat av det.

Sybehören som jag använde, var en handgjord synål i mässing, tre knappnålar (från början var det tre handgjorda knappnålar i mässing, men tyvärr tappade jag dem, en efter en), en liten sax, handspunnen oblekt lintråd, indigofärgad och svart lintråd, vax samt två fingerborgar.

Att besluta hur ärmslutet skulle se ut var svårast, till slut blev det en smal fåll och några små veck. Tänkte egentligen sy med svart tråd på ärmslutet, eftersom det är mer förlåtande eftersom stygnen då inte syns. Men det var så roligt att sy med den handpunna lintråden, så det fick bli det.

Ärmslut äntligen klart!

Min överdel är klar. Ett mycket roligt projekt som har handlat om att ta tillvara, använda händerna och kroppen till att mäta, förstå val, sy med handspunnen lintråd, diskutera och läsa på och framförallt bara göra och se möjligheter!

Jag ser den som ett provplagg, jag vet vilka sömmar jag skulle gjort annorlunda och hur jag skulle kunna spara in mer tyg, för nu blev det lite onödigt mycket tygspill.

Kanske blir det något mer. Jag har mer handvävt tyg och nya idéer….

I ett tidigare blogginlägg: En blå överdel, del 1, kan du läsa mer om projektet

2 svar på ”En blå överdel, del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *