Kurser/föreläsningar

Här kan du läsa om var jag undervisar och vilka arrangemang jag har på gång. Det går också bra att kontakta mig för att ordna kurser, föreläsningar, privatundervisning, faktagransking, korrektur mm.

2021

Kortkurs i linspinning, juli 2021
Linspånad: lin, spinning och materiallära, Sätergläntan, 5-9 juli 2021.

Handspunnet lin, spunnet av linblånor på slända.

Sticks and Stones May Make A Loom,
European Textile Forum, 9-15 august, conference.
Jag kommer att presentera rekonstruktionerna av Tutankhamuns krage.

Grundkurs i linspånad
Lincentrum i Strömmared, Östergården, Istorp, 28-29 augusti samt 18-19 september. Arrangör: De Sju Häradernas Hemslöjdsförening i samarbete med Sensus och Lincentrum i Strömmared.

1 kvm lin – Dalarna
Lindag på Sätergläntan, 4 september 2021. Endast för deltagare i projektet 1 kvm lin – Dalarna. I samarbete med Dalarnas Hemslöjdsförbund och Sätergläntan. För mer information kontakta Kattis Karlsson Hofvander.

Dubbelt upp, en kurs att spinna dubbelt eller tunt lin!
Spinnkurs, Textilmuseet Borås, 25-26 september
Tillsammans med Andrea Edström. Slöjdare och svarvare Maria Lindberg kommer också finnas på plats och kan ta beställningar på spinnrocksdelar eller hjälpa till att fixa till din rock. Kursen är en del av firandet av Borås 400 år och genomförs i samarbete med De sju häradernas kulturhistoriska förening, Textil Museet, Hemslöjdskonsulenterna VGR och Studieförbundet Vuxenskolan. Läs mer

Distansutbildning i Bindninglära
Sätergläntan, start okt 2021
Hösten 2021 har jag en distansutbildning i bindningslära. Fyra träffar som är digitala och en träff på Sätergläntan. I ett tidigare blogginlägget kan du läsa mer om bindninglära.


Läsårsutbildning i vävning, ht 2021 – vt2021
Slöjd och hantverk – form och kultur, väv, 1-3 år. Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk. Du väljer själv om du vill gå 1, 2 eller 3 år. Det går att söka in direkt till år 2 eller 3 om du redan har vävutbildning. På utbildningen är jag huvudlärare och du kommer att få möta flera olika gästlärare, specialister inom sina områden. Läs mer på Sätergläntans hemsida och följ vävutbildningen på Instagram: saterglantan_vav. Nästa kursstart aug 2021.


2022

Distansutbildning i analys och rekonstruktion av väv, planerad start vt 2022
Analys och rekonstruktion, väv, 5 v, 25% studietakt, Kursen för dig som vill lära dig mer om äldre textilier och hur man analyserar för att sedan ta beslut inför provvävar och rekonstruktioner.

Läs mer på Sätergläntans hemsida, bland annat intervjuer med tidigare studerande och följ kursen på Instagram #analysochrekonstruktionväv. Gör en intresseanmälan på info@saterglantan.se.