Aktuellt 2021

Här kan du läsa om var jag undervisar och vilka arrangemang jag har på gång. Det går också bra att kontakta mig för att ordna kurser, föreläsningar eller annat.

Craft Science conferense 4-6 maj 2021

Deltar i Biennial International Conference for the Craft Sciences 2020. Kommer att presentera arbetet med Tutankhamons krage. Program och anmälan till konferansen finns här. Craft Science conferense 4-6 maj 2021.

Distansutbildning i analys och rekonstruktion av väv

Analys och rekonstruktion, väv, 5 v, 25% studietakt, kursstart feb 2021. Kursen för dig som vill lära dig mer om äldre textilier och hur man analyserar för att sedan ta beslut inför provvävar och rekonstruktioner. Läs mer på Sätergläntans hemsida, bland annat intervjuer med tidigare studerande och följ kursen på Instagram #analysochrekonstruktionväv.

Kortkurs i linspinning

Linspånad: lin, spinning och materiallära, Sätergläntan, 5-9 juli 2021.
Du lär dig att spinna lin på både slända och spinnrock och använda olika redskap till spinnrocken. Du får spinna med olika sorters blånor och lin av olika kvalitet. Du provar på linberedning, så som bråka, skäkta och häckla. Du spinner både en-och tvåtrådigt garn. Du får lära dig beräkna garnnumret på garnet du har spunnit samt bedöma kvalitén på det spunna garnet. I kursen ingår även historik kring linet. Vi tittat på linnevävar, trådar och redskap från studiesamlingen. Skötsel och vård ingår också. En vecka full av inspiration kring linet och spånaden.

Handspunnet lin, spunnet av linblånor på slända.
Läsårsutbildning i vävning

Slöjd och hantverk – form och kultur, väv, 1-3 år. Pågår just nu. Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk. Du väljer själv om du vill gå 1, 2 eller 3 år. Det går att söka in direkt till år 2 eller 3 om du redan har vävutbildning. På utbildningen är jag huvudlärare och du kommer att få möta flera olika gästlärare, specialister inom sina områden. Läs mer på Sätergläntans hemsida och följ vävutbildningen på Instagram: saterglantan_vav. Nästa kursstart aug 2021.